vanHelder®

Ontwikkeling merkidentiteit voor start-up in de zakelijke energiemarkt

VanHelder is de nieuwste aanbieder van energie en is opgezet door drie ervaren ondernemers met veel kennis van de zakelijke energiemarkt.

Strategie, merkontwikkeling en huisstijlontwikkeling voor startup in de energiemarktStrategie, merkontwikkeling en huisstijlontwikkeling voor startup in de energiemarkt
Onderzoek > Strategie > Design

De vraag was om de merk essentie te formulieren. Wie zijn we, wat doen we, waarom doen we het en hoe onderscheiden we ons? We zijn gestart met een marktonderzoek, wie zijn de concurrenten en hoe communiceren zij naar de zakelijke markt. Vervolgens zijn, doormiddel van een strategische (kaarten)sessie, de unieke kernwaarden van VanHelder geformuleerd. De uitkomst is in een communicatiematrix geplaatst en wordt vanaf nu als leidraad gebruikt voor alle communicatie bij VanHelder.

Strategie, merkontwikkeling en huisstijlontwikkeling voor startup in de energiemarktStrategie, merkontwikkeling en huisstijlontwikkeling voor startup in de energiemarktStrategie, merkontwikkeling en huisstijlontwikkeling voor startup in de energiemarktStrategie, merkontwikkeling en huisstijlontwikkeling voor startup in de energiemarktEen helder logo

Nadat de kernwaarden geformuleerd zijn, kon er gestart worden met het ontwikkelen van het logo. Voor de ontwikkeling van het logo werd de merknaam geplaatst in de meest eenvoudige vorm, het vierkant. Toegankelijk is een belangrijke kernwaarde van VanHelder daarom werden de scherpe hoeken van het vierkant afgerond, zodat de vorm zachter is. Voor de typografie is gekozen voor een helder en positief lettertype door de vrolijke R.

SHDI_vanHelder_07Met de geformuleerde merk essentie is De Naamafdeling aan de slag gegaan voor de ontwikkeling van de nieuwe merknaam ‘vanHelder’. Vervolgens is het logo en de merkidentiteit ontwikkeld. De uitwerking van de communicatiemiddelen, zoals de website, is door Van Helder zelf ontwikkeld.

Concept & Design: Stefan Hensing
Ontwikkeld bij Studio About.., design & interaction