Gekwalificeerde internationale leads genereren voor Ortec Finance

Na een pitch met de top van full service digital agencies, viel de keuze op Conclusion Digital, vanwege de heldere aanpak en de kennis en implementatie van Marketing Automation met het Sitecore Experience Platform.

“Ortec Finance heeft ambitieuze internationale groeidoelstellingen. De corporate website moet hier een belangrijke bijdrage aan leveren en zal een spilfunctie vervullen in het genereren van sales-qualified leads. We hebben gekozen voor Conclusion Digital om hun ervaring met het Sitecore platform en relevante soortgelijke opdrachten bij kennisintensieve B2B klanten. Daarnaast spreekt hun aanpak ons aan: onze doelstellingen én de klantervaring centraal stellen in plaats van de technische mogelijkheden.”   Anja Deelen, Head of Global Marketing & Communication Ortec Finance

Discovery Workshop

In een discovery traject van twee weken heeft Conclusion Digital in nauwe samenwerking met Ortec Finance buyer personas beschreven en customer journeys in kaart gebracht. Gecombineerd met inzichten uit diverse workshops legden deze de basis voor de online strategie om de primaire doelstellingen te behalen: het genereren van internationale leads en het verstevigen van het marktleiderschap in Nederland.

De website speelt een belangrijke rol in beide doelstellingen. Contentmarketing en -personalisatie, marketing automation en een solide koppeling met het Microsoft Dynamics CRM systeem van Ortec Finance vormen hierbij de belangrijkste instrumenten.

Customer Journey Mapping

Informatie architectuur

Wireframing – Key pages

Binnen de online strategie worden bezoekers aan buyer personas gelinkt aan de hand van gedrag en interactie op de website. Sales qualified leads worden geïdentificeerd met downloads en contact- of demoaanvragen en door middel van de CRM koppeling. Om dit alles mogelijk te maken is gebruik gemaakt van het Sitecore Experience Platform. Voor versnelling in de realisatie heeft Conclusion Digital er daarnaast voor gekozen gebruik te maken van de Sitecore Experience Accelerator.

Over Ortec Finance

Ortec Finance is wereldwijd actief als technology en consultancy provider op het gebied van financieel risico en rendementsbeheer en helpt bedrijven bij het maken van complexe investeringsbeslissingen. Ortec Finance is in 1981 opgericht in Rotterdam en heeft ca. 250 medewerkers die wiskundig inzicht, bedrijfskunde en praktische uitvoering combineren om tot innovatieve en pragmatische oplossingen te komen. Het bedrijf ondersteunt bij de financiële besluitvorming van institutionele en private beleggers.

Opdrachtgever: Ortec Finance
UX Design: Stefan Hensing (Conclusion Digital)