Westzanerwerf / Logo

Onvervalst staaltje burgerinitiatief in Westzaan. Vijf buurtbewoonsters hebben de handen ineengeslagen om samen met de rest van de buurt het al jaren braakliggende terrein van Pont Meyer aan het Zuideinde om te toveren tot een leuke ontmoetingsplek voor de buurt. Eind deze maand is de feestelijke kick-off van het project, komend voorjaar moet het klaar zijn.

Logo design voor Westzanerwerf tijdelijk buurt initiatief

Concept

De gevelmakelaar is een symbool voor de houtbouw het is niet alleen een versiering maar heeft ook de functie van verbinding. Het buurt initiatief staat ook voor het verbinden van de bewoners. Er is speciaal gekozen voor 2 makelaars, omdat Westzanerwerf een gevoel van saamhorigheid geeft. We doen het samen van en voor de buurt. De kleur groen verwijst naar Zaans groen en het lettertype symboliseert de houten planken.Logo design voor Westzanerwerf tijdelijk buurt initiatief Logo design voor Westzanerwerf tijdelijk buurt initiatiefEen luchtfoto van de N.V. Houthandel v/h P. Rot.
Vervaardigd door Aviodrome, vhn KLM – Aero Carto op 4 mei 1938

Alle houtloodsen zijn nog omgeven door water. Het transport van en naar de houtloodsen ging meestal over het water. Het hout werd aangevoerd via de houthaven van Zaandam of via de nabij gelegen haven van Westzaan. Het complex van v/h P. Rot lag direct achter de Overtoomsluis. De monumentale houtloods is de loods links onder op de foto, direct achter het Zuideinde en aan de Dijksloot.

Logo design voor Westzanerwerf tijdelijk buurt initiatiefConcept & Design: Stefan Hensing
Year 2014: